top of page
Zoeken

Lezing: Serendipiteit in de stad

Op donderdag 18 april 2024 vindt in Mechelen Facts to Act plaats, georganiseerd door het Hannah Arendt Instituut. Deze dag voor professionelen is een dag voor denkers en doeners. Of je nu werkt voor een lokaal bestuur, een organisatie, in onderwijs of bij de overheid: deze dag biedt jou inzicht, uitwisseling, netwerking, reflectie en actie.


Om 10u45 houdt Jan Adriaenssens, één van de promotoren van het Serendipity Engine project, een lezing over serendipiteit: onverwachte ontmoetingen in de stad.


Misschien ben je al bekend met het begrip ‘serendipiteit’? Het verwijst naar spontane en onverwachte ontmoetingen, gebeurtenissen of ervaringen. In een tijdperk van groeiende digitale communicatie en gepersonaliseerde aanbevelingssystemen wordt het concept van serendipiteit des te essentiëler. Door serendipiteit actief te integreren in het stedelijke landschap, kunnen steden bestaande informatiebubbels doorbreken en hun bewoners aanmoedigen om in contact te komen met het onbekende, waardoor hun perspectieven verbreed worden. Hoe kan de slimme stad samengaan met serendipiteit? En hoe kunnen lokale overheden technologie inzetten om onverwachte ontmoetingen te stimuleren? Ontdek het allemaal tijdens deze boeiende lezing.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page